Ruimere bediening bruggen en sluizen

Ruimere bediening wegens aanpassing coronamaatregelen

Op veel plekken in Nederland worden de bedieningstijden van bruggen en sluizen verruimd. De verruiming is op sommige plekken al op 18 mei 2020 gestart, op andere plekken is dat vanaf Hemelvaartsdag (21 mei 2020). Op vaarweginformatie.nl zijn de gewijzigde bedieningsregimes wegens coronavirus en alle aangepaste bedieningstijden van bruggen en sluizen terug te vinden.

Sinds de start van de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus werden bruggen en sluizen in diverse gebieden beperkt bediend. Op veel plekken werd het winterregime gehanteerd, zodat de beroepsvaart (vitale sector) in ieder geval door kon (blijven) varen. 

Nu de overheidsmaatregelen versoepeld worden, gaan de bruggen en sluizen op de meeste plekken weer volgens het zomerregime draaien. Op sommige plekken blijven er beperkingen. Check dus voor je gaat varen altijd vaarweginformatie.nl en zeker in deze tijd is reisvoorbereiding en planning extra belangrijk.

Overzicht gewijzigde bedieningsregimes

De provincies Noord-Holland, Fryslân, Utrecht, Zuid-Holland en Overijssel hebben laten weten per deze week (18 mei) de bedieningstijden te verruimen. Dat geldt ook voor diverse waterschappen en gemeentes. Waterrecreatie Nederland heeft een overzichtskaart gemaakt met de gewijzigde bedienregimes. In de Overzichtskaart gewijzigde bedieningsregimes wegens coronavirus zijn alle bekende gewijzigde bedieningsregimes opgenomen. Deze kaart wordt bijgewerkt aan de hand van de beschikbare gegevens van vaarwegbeheerders. 

Bron: varendoejesamen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.